Krajčík si zahrá Corgoň ligu, zmluva s FK Senica na jednu sezónu

08.06.2012 Senica

Senica 8. júna (TASR) - V novej sezóne bude opäť pôsobiť v slovenskom futbalovom klube FK Senica tamojší odchovanec s reprezentačnými skúsenosťami Matej Krajčík. Tridsaťštyriročný futbalista sa dohodol so Záhorákmi na ročnej spolupráci.

Krajčík prichádza do Senice z českého FK Jablonec, kde mu v júni končí zmluva. "Kvality tohto futbalistu pozná azda každý. Je to výborný hráč s dobrou kopacou technikou. Navyše dokáže nastupovať na kraji zálohy, ale aj na poste pravého beka. Plusom je aj fakt, že je to náš rodák, aj preto sme ho chceli získať do našich radov. Nepochybujeme o tom, že bude pre senický futbal obrovským prínosom. Je to takisto futbalista, ktorý zvýši renomé klubu a dokáže prilákať ľudí na štadión," informoval prezident FK Senica Viktor Blažek.

Od pondelka sa nová akvizícia už zapojí do letnej prípravy. "Návrat domov je veľmi príjemný. Dúfam, že budem nápomocný senickému klubu, resp. jeho napredovaniu. Vízia, ktorá je tu nastavená je mi veľmi sympatická, dúfam, že tejto vízii dokážem pomôcť," uviedol Krajčík, ktorý dobre vie, že ani doma nemusí byť prorokom: "Môj otec tu v minulosti zanechal veľké renomé, chcel by som na dobré meno Krajčík nadviazať. Myslím si, že klub odo mňa očakáva oveľa viac ako od nejakého radového hráča v úvodzovkách, samozrejme. Takže pre mňa to bude nesmierne ťažká úloha, pretože ľudia ma tu poznajú. V tomto smere tu bude na mňa kladený dôraz. Mám tu rodinu a veľa známych, človek sa tu nemôže schovať. Od prvého dňa k tomu preto treba pristupovať na 100% a treba ísť za svojim vnútorným presvedčením, že preto spravil človek maximum."

Krajčík, ktorý bude nosiť červeno-modrý dres s číslom 5, v Senici futbalovo vyrastal. Po pôsobení vo farbách Slovenského hodvábu Senica viedli jeho kroky do VTJ Malacky, následne odišiel do zahraničia a do osobnej štatistiky si zapísal ďalšie kluby ako Frýdek-Mýstek, FC Vítkovice, Xaverov Horní Počernice, Slavia Praha, Viktoria Žižkov, České Budějovice a Reggina Calcio. Slovenská najvyššia súťaž je však pre neho novinkou. "Presne tak. Ja keď som začal v Senici hrať seniorskú súťaž, tak sa tu hrala tretia liga. Veľakrát sa ma aj novinári pýtali na nejaké porovnania českej a slovenskej najvyššej ligy. Ja som im na to nikdy nevedel dať odpoveď, pretože naozaj až teraz si k Corgoň lige pričuchnem. Ako som už povedal aj pred tým na svoje účinkovanie v Senici sa teším a verím, že budeme bojovať opäť o nejaké pohárové umiestnenia," uviedla čerstvá posila Záhorákov.
 

Vyberte región